Γεμάτη εκπλήξεις

AXAIA
AXAIA
AXAIA
AXAIA

Όμορφη φύση, αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, φιλόξενοι άνθρωποι και έντονος τουρισμός είναι λίγα μόνο από τα όσα θα συναντήσετε εκεί Η Αχαΐα αποτελεί από μόνη της καλή αφορμή για ένα ταξίδι, προσφέρει τα πάντα και καλύπτει όλα τα γούστα. Μου είπαν πως θα μπορούσε να αποτελεί πλήρη μικρογραφία ολόκληρης της Ελλάδας, και θέλησα να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι.

Ξεκίνησα από την διάσημη Πάτρα, μια μεγαλούπολη με τα όλα της, αεικίνητη και ζωντανή, νεανική αλλά και με μια μακραίωνη ιστορία, η Πάτρα μου αποκάλυψε όσα δεν ήξερα. Έκανα τη βόλτα μου στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, ανέβηκα στο βυζαντινό κάστρο, δοκίμασα τοπικά κρασιά αλλά και τεντούρα και έκανα βουτιές σε κρυστάλλινα νερά.

Ύστερα πήρα τον δρόμο για την Στροφυλιά, ένα μεγάλο δρυόδασος και ένας σπάνιας ομορφιάς και σπουδαιότητας βιότοπος που πίσω από αυτό απλώνεται η αχανής αμμουδιά της Καλόγριας, ένας από τους δημοφιλέστερους θερινούς προορισμούς. Μου μίλησαν και για την πανοραμική θέα που προσφέρει η περιοχή από το ιστορικό Τείχος Δυμαίων αλλά και για τις εγκαταστάσεις για αλεξίπτωτο πλαγιάς που θα έβρισκα στο Σαντομέρι.

Έφυγα για Αιγιάλεια, το πρόσωπο του Νομού στον Κορινθιακό. Επισκέφθηκα το Αίγιο, ήπια καφέ, έφαγα θαλασσινά και περπάτησα στην αιγιαλίτικη ενδοχώρα. Όμορφες αμμουδιές και δροσερά νερά με ξεκούρασαν πριν το roadtrip που ακολούθησε. Η γραφική Ζαρούχλα, η λίμνη Τσιβλού και τα χωριά που είναι σκαρφαλωμένα στις ελατόφυτες πλαγιές του Χελμού ήρθαν να συμπληρώσουν τις εμπειρίες μου σε αυτό το μέρος.

Πήγα και από τα Καλάβρυτα ( όχι φυσικά για κάποιο σπορ), περιηγήθηκα στο φαράγγι του Βουραϊκού, έκοψα εισιτήριο στον ιστορικό οδοντωτό για να με ταξιδέψει σε άλλες εποχές και τελείωσα με το σπήλαιο των Λιμνών. Μάζεψα εμπειρίες, εικόνες και δυνάμεις για να γυρίσω στην καθημερινότητα. Μάζεψα όμως και πληροφορίες για την επομένη εξόρμηση μου σε αυτό το ιστορικό μέρος.

Διαμoνή στην περιοχή

Chris Paul


Το ξενοδοχείο μας

«Chris Paul» βρίσκεται στο χωριό Διακοπτό στο νομό Αχαΐας, μόλις...

Διακοπτό
2691042128
info@chrispaul-hotel.gr


Διασκέδαση στην περιοχή

Xuma

Ταβερνειο-μεζεδοπωλείο που άνοιξε στα τέλη του 2012 στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.ατμόσφαιρα...

Πεζόδρομος Καλάβρυτα
6975598591
marinosxyma@yahoo.com