To νησί των αντιθέσεων

Κεφαλονιά Λίμνη
Κεφαλονιά Παραλία
kefalonia
Κεφαλονιά
Κεφαλονιά

Και ποιος δεν θα ήθελε να κάνει μια βουτιά στα καταγάλανα νερά και να χαζέψει τα μαγευτικά τοπία που διαδραματίζεται η χολιγουντιανή ταινία «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι». Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα άγριας παρθένας ομορφιάς συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών με ποικίλες προτιμήσεις και δεν αφήνει κανέναν ανικανοποίητο.

Απέραντες παραλίες με λευκή αμμουδιά και καταγάλανα νερά για όσους αποζητούν την χαλάρωση, απόκρημνοι βράχοι και μαγευτικά τοπία για τους μανιακούς φωτογράφους μια μαγευτική υπόγεια λίμνη για τους ρομαντικούς, ένα ταξίδι στο κέντρο της γης σε μία σπηλιά γεμάτη σταλαχτίτες και σταλαγμίτες και πολλά άλλα μέρη είναι αυτά που θα σε κάνουν να θες η Κεφαλλονιά να βρίσκεται πάντα στην λίστα των καλοκαιρινών σου προορισμών. Εκτός όμως από τις φυσικές ομορφιές η Κεφαλλονιά έχει και άλλα πρόσωπα να επιδείξει. Μονές σε απομονωμένους γκρεμούς, ψηφιδωτά από ρωμαϊκές βίλες ,τα δύο κάστρα του νησιού, το χαρακτηριστικό επτανησιακό στυλ αρχιτεκτονικής, οι φάροι του Φισκάρδου είναι μερικά από αυτά που σε καθηλώνουν.

Περιοχές που αξίζει να επισκεφθείς είναι το Αργοστόλι όπου είναι και η πρωτεύουσα του νησιού και διαθέτει όλα τα χαρακτηρίστηκα μιας πραγματικής μητρόπολης, το Ληξούρι, το Σάμη που είναι και το κυριότερο εμπορικό λιμάνι του νησιού, το χωριό Αγία Ευθυμία όπου είναι ένα από τα πιο γραφικά και παραδοσιακά χωριά του νησιού Λουρδάτα που είναι ένα χωριό που παντρεύει το βουνό με τη θάλασσα με ένα μοναδικό τρόπο , τον Άσσο που προκαλεί αυθόρμητο θαυμασμό μόλις αντικρίζεις την θέα του, τη Σκάλα που προσφέρει τις περισσότερες δραστηριότητες και διαθέτει μια απέραντη αμμουδερή παραλία, τον Πόρο και τέλος το μαγευτικό Φισκάρδο όπου ακόμα και το όνομα του ηχεί μελωδικά στα χείλη όταν προφέρεται και είναι χωρίς ανταγωνισμό το ωραιότερο χωριό της Κεφαλλονιάς.

Ας δούμε όμως τώρα τα πιο αξιοσημείωτα μέρη αυτού του μυθικού παραδείσου. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει στις διακοπές είναι το που θα δροσίσουμε το κορμί μας . Παραλία Μύρτος λοιπόν που είναι χωρίς αμφιβολία το σήμα κατατεθέν του νησιού. Βρίσκεται στο βόριο τμήμα , το Αργοστόλι και επρόκειτο αναμφίβολα για ένα φαντασμαγορικό θέαμα, Μακρύς γιαλός και Πλατύς γιαλός που αποτελούν τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, Πετανοί ,η κοσμοπολίτικη Ξι με βασικό χαρακτηριστικό της τη κατακόκκινη άμμο και τα αργιλώδη βράχια που κάνουν το τοπίο απόκοσμο, η Σκάλα που είναι και η πιο δημοφιλέστερη, Άι Χέλης για αυτούς που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ, Έμπλυση η πιο μικρή και ταυτόχρονα πιο μαγευτική παραλία του νησιού όπου το καταπράσινο της φύσης αγγίζει τα γαλαζοπράσινα νερά, Φώκι, Λέπεδα, Άγιος Θωμάς και Λούρδας.

Όσοι έχουν όρεξη για πεζοπορία στη φύση αξίζει επισκεφτούν το όρος Αίνος που είναι και το μεγαλύτερο σε όλο το νησί αλλά και όλου του Ιονίου. Έχει φαντασμαγορική θέα και διαδρομές μικρού έως μέτριου βαθμού δυσκολίας . Ένα από τα μεγαλύτερα γεωγραφικά φαινόμενα της χώρας μας βρίσκετε εδώ και πιστέψτε με αξίζει και με το παραπάνω να το επισκεφτείτε. Φυσικά αναφέρομαι στο σπήλαιο Μελισσάνης η λιμνοσπηλιά των Νυμφών όπως την αποκαλούσαν. Η φυσική του είσοδος είναι κατακόρυφη και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Το σπήλαιο Δρογκαράτης όπου είναι και το ταξίδι στο κέντρο της γής όπως εχω αναφέρει και στην αρχή.