Σε μόνιμο ρυθμό διακοπών

XALKIDA
XALKIDA
XALKIDA
XALKIDA

Το ένα της πόδι πατάει στη Στερεά Ελλάδα, το άλλο στην Εύβοια, και αυτή να στέκεται αγέρωχα στη μέση για να δείχνει στους απανταχού επισκέπτες το καλύτερο της πρόσωπο, κοιτώντας τα νερά του Ευρίπου να αλλάζουν την πορεία τους σαν ένα ποίημα.

Αυτή άλλωστε είναι πάντα και η πρώτη στάση, σε ένα μέρος, που υπήρξε πολυπόθητο στρατηγικό σημείο για τους αρχαίους Αθηναίους. Κατεβαίνοντας από το κάστρο σύντομα φτάνετε κοντά στην ακροθαλασσιά και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Δίπλα του στέκεται το πετρόχτιστο κτίριο του παλιού σταθμού και αμέσως μετά ακολουθεί η ιστορική γέφυρα του Ευρίπου, το πιο κομβικό μέρος της πόλης, εδώ και αιώνες. Ακριβώς εκεί, θα θαυμάσετε την θέα των «τρελών» νερών και θα απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο από τα μαγαζιά που θα σας προσφέρουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, ανάπαυλα και ξεγνοιασιά.

Όσο ταυτισμένη είναι η Χαλκίδα όμως με τη γέφυρά της, άλλο τόσο είναι με τα καφέ και τα εστιατόρια της παραλιακής οδού. Φρέσκο ψάρι, θαλασσινά, οστρακοειδή, καφέ – ποτό ή απλώς για μία μεγάλη χαλαρή βόλτα, η παραλία της Χαλκίδας, γεμάτη ζωή, σας καλεί να περπατήσετε στις προκυμαίες δίπλα σε ψαράδες και μικροπωλητές και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, πριν ξεκινήσει η βόλτα προς το Κάστρο.

Είναι το κάστρο της Κανήθου ή αλλιώς του Καράμπαμπα, στον κατάφυτο λόφο της Φούρκας, ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής και ενώ οι τρεις προμαχώνες του δεν φρουρούν πια την πόλη, προσφέρουν το καλύτερο σημείο, για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα προς τον κόλπο.

Και πριν ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σας στις γύρω περιοχές όπως την Νέα Αρτάκη, το Λευκαντί και τη Δροσιά για ολόφρεσκα θαλασσινά, μην παραλείψετε να «ρίξετε» μια βουτιά. Φυσικά, η Χαλκίδα δεν έχει μόνο καφέ και περπάτημα! Όσοι θέλετε να απολαύσετε δροσερά cocktail και έντονα decibel οι Αλυκές σας περιμένουν, με την όμορφη αμμουδιά τους και τα μοδάτα μπαράκια τους. Ατέλειωτες βουτιές βέβαια, μπορείτε να κάνετε και στον Άγιο Μηνά, τα Αστέρια, τις Ροδιές και τη Λιανή Άμμο. Χαλκίδα, διχασμένη και πολύτιμη τόσο κοντά στην αστική ζωή αλλά τόσο μακριά από την καθημερινότητα.