Στην αξιολόγηση δε χάνει ποτέ

SKYROS
SKYROS
SKYROS
SKYROS
SKYROS

Στο κέντρο του Αιγαίου, μα με δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Ήπιων τόνων, μα επιλεκτικά δραστήρια. Με κλασική ομορφιά, μα και ιδιαίτερη γοητεία, η Σκύρος τραβάει τη δική της, μοναχική πορεία ανάμεσα στα άλλα νησιά του Αιγαίου που λούζονται από το φως της δημοσιότητας και των διάσημων επισκεπτών τους. Εκείνη διαλέγει την αφάνεια και περιμένει τους επισκέπτες της να την αξιολογήσουν. Και από αυτή την αξιολόγηση δεν χάνει ποτέ.

Πώς να χάσει; Η Χώρα της άνετα συγκαταλέγεται στη λίστα με τις ομορφότερες του Αιγαίου. Η Μεγάλη Στράτα, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το κεντρικό καλντερίμι που διασχίζει τον οικισμό και φτάνει ψηλά στο λόφο μέχρι το Βυζαντινό φρούριο παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Δεξιά κι αριστερά του δρόμου, μικρομάγαζα με κάθε λογής προϊόντα και σουβενίρ σου δείχνουν γιατί η Σκύρος παραμένει αυθεντική. Η πλατεία Μπρουκ στη βορειοανατολική άκρη της Χώρας, με την προτομή του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ που πέθανε εν πλω το 1915 υπηρετώντας τη Βασιλική Ναυτική Μεραρχία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θάφτηκε στο νησί, προσφέρεται για απίθανα ηλιοβασιλέματα.

Τα σκυριανά αλογάκια, μια ράτσα σπάνια που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου και αποτελεί προστατευόμενο είδος, είναι ένα ακόμα από τα πρωτότυπα και πολύ αξιόλογα πράγματα που έχει κανείς να δει στη Σκύρο. Τα περισσότερα από αυτά ζουν σε μια έκταση 150 στρεμμάτων στη θέση Πόρτες - Αχερούνες που προσέφερε ο δήμος πριν μερικά χρόνια για την προστασία τους. Αν τελικά η βόλτα καταλήξει προς τα εκεί, επιβάλλεται μια βουτιά στις τριγύρω παραλίες με τα ρηχά διάφανα νερά και τις πλατιές αμμουδιές, όπως η παραλία στις Αχερούνες, την Καλαμίτσα και το Νυφί.

Και κοντά στη Χώρα, όμως, υπάρχουν αξιόλογες παραλίες που σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύουν τον επιλεκτικό επισκέπτη του νησιού. Τα Μαγαζιά και ο Μώλος είναι δύο από αυτές, με τα μελτέμια που κάνουν την εμφάνισή τους συχνά-πυκνά να μην ενοχλούν καθόλου όσους τις επιλέγουν για το μπάνιο τους. Ίσα-ίσα που παρέχουν και πρόσφορο έδαφος για θαλάσσια σπορ. Ο Άγιος Φωκάς στα δυτικά, η Πεύκος στα νότια και η παραλία Γλυφάδα στο νησάκι Σαρακήνικο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νοτιότερο τμήμα της Σκύρου είναι μερικές από τις προτάσεις για θάλασσα που μένουν σίγουρα αξέχαστες. Κι αν κάνεις, τελικά, όλα αυτά και κατανοήσεις την ομορφιά του, εσύ είσαι που θα βγεις κερδισμένος στην αξιολόγηση. Αν όχι, δε θα χάσει το νησί εσένα, αλλά εσύ το νησί…

Διασκέδαση στην περιοχή

aigaioris

Το Αιγαιορίς είναι ένας μαγευτικός χώρος δίπλα στο Αιγαίο ,όπου ο συνδυασμός των χρωμάτων του...

Αλόρθο Πουρί Σκύρος
6972261886