Στο νησί του Ιπποκράτη

Κώς
Κώς Παραλία
Κώς
Κώς

Απέχει 4 μίλια από τις τουρκικές ακτές και είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, η Κως, ένα μέρος με ψηλόλιγνους φοίνικες και απέραντες αμμουδερές παραλίες.

Κατεβαίνοντας από το πλοίο, στο λιμάνι, μεταφέρεσαι απευθείας σε μια άλλη εποχή, με το μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται εκεί πρόθυμο να σε ταξιδέψει. Αμέσως θα ξεχωρίσεις, τον εσωτερικό περίβολο με τους τέσσερις κυκλικούς πύργους στις γωνίες και τον εξωτερικό με τους ογκώδεις προμαχώνες. Πάρε τον δρόμο νοτιοδυτικό, για να φτάσεις στο Ασκληπιείο του Ιπποκράτη. Τέσσερα χιλιόμετρα χωρίζουν την πόλη της Κω από έναν κατάφυτο λόφο με μοναδική θέα, όπου θα ανακαλύψετε και έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Στη διάρκεια του 3ου και του 2ου αιώνα π.Χ. το Ασκληπιείο της Κω ήταν το τρίτο σπουδαιότερο Ασκληπιείο του αρχαίου κόσμου.

Επιστροφή στην πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου χτυπάει και η καρδία του νησιού. Μεγάλες πλατείες, φαρδείς δρόμοι με δενδροστοιχίες, πεζόδρομοι, καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Περιστοιχίζεται από τρία τεράστια κτίρια, κληρονομιά των Ιταλών, τη δημοτική αγορά, τη λέσχη, και το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο έχει χτιστεί κατ’ απομίμηση των ρωμαϊκών θερμών. Επίσης στην άκρη της πλατείας βρίσκεται και το τζαμί Ντεφτεντάρ. Εναλλακτικά επισκεφθείτε και την πλατεία του Πλάτανου ή πλατεία Λότζιας που θεωρείται ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης.

Σειρά τώρα, έχουν οι αμέτρητες τιρκουάζ παραλίες της. Σχεδόν κάθε παραλία στην Κω φθάνει σε μήκος 1 χιλιόμετρο, και ευτυχώς έχει να αναδείξει κάμποσες. Θα σου μιλήσουν για την Καρδάμαινα με το υπέροχο τοπίο - τα καταγάλανα νερά και με πληθώρα από ξαπλώστρες για να απολαύσεις το τοπίο που ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Άλλη εξίσου πολυσύχναστη παραλία είναι η Λάμπη, που έχει το προτέρημα ότι είναι πολύ κοντά στο κέντρο της Πόλης και το Μαρμάρι που φιλοξενεί εκτός των άλλως εγκαταστάσεις water sports και λιμανάκι για να προσαράζουν μικρά σκάφη. Αν θέλεις πιο incognito καταστάσεις, ο Άγιος Θεολόγος, Άγιος Στέφανος και το Κοχυλάρι και πολλές ακόμα είναι εκεί για εσένα.

Το πέρασμα των λαών και των πολιτισμών από το νησί μέσα στους αιώνες είναι εμφανές σε κάθε σημείο και γωνιά του νησιού, κάθε γωνία που θα λατρέψεις κατά την παραμονή σου εκεί.