«Στα σκαριά» ο Οινικός Οδηγός Κύπρου από τον Σύνδεσμο Οινοποιείων

Αυτό λέχθηκε μεταξύ άλλων από τον Πρόεδρος του ΣΟΚ Χαράλαμπο Παναγιώτου, στη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ, ο κ. Παναγιώτου τόνισε ότι στα μελλοντικά σχέδια του ΣΟΚ περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τον κλάδο και κατάθεση του στο Υπουργείο Γεωργίας, καθώς και η δημιουργία τράπεζας στατιστικών στοιχείων για περαιτέρω κατανόηση των συνθηκών παραγωγής, καρποφορίας και οινοποίησης.

Στη συνέλευση έγινε ανασκόπηση των εργασιών της χρονιάς που πέρασε καθώς και των δράσεων που βρίσκονται υπό εξέλιξη. Ο κ. Παναγιώτου τόνισε τη σημασία που έχει η ενδυνάμωση της ταυτότητας του κυπριακού κρασιού, και η καθιέρωση του στην αγοραστική συνείδηση του καταναλωτή μέσω ουσιαστικών προωθητικών ενεργειών. Προϋπόθεση αυτής της προσπάθειας, ανέφερε, είναι η αφοσίωση στην ποιότητα μέσω της ανάδειξης των Κυπριακών αυτοχθόνων ποικιλιών σταφυλιού και πρωτίστως της προώθησης της Κουμανδαρίας.

Ο ΣΟΚ έχει σχεδιάσει πλάνα υποστήριξης μέσω προγραμμάτων επικοινωνίας με τα ΜΜΕ καθώς και με τον Κύπριο καταναλωτή, όπως η οργανωμένη παρουσία των μελών του σε εκδηλώσεις, εκθέσεις και συνέδρια που αφορούν το κρασί. 

Πηγή : www.newsit.com.cy