Απο Πεκίνο στην Αθήνα με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα

Η Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ και αξιωματούχους του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, πως αρχής γενομένης από τις 30 Σεπτεμβρίου η αεροπορική εταιρεία Air China θα συνδέει πλέον το Πεκίνο με την Αθήνα με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα.

Οι απευθείας πτήσεις από Πεκίνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα διεξάγονται εβδομαδιαία τις Τετάρτες και τα Σάββατα με αεροσκάφη Airbus 300 – 200, σε αντικατάσταση του δρομολογίου Πεκίνο – Μόναχο– Αθήνα.

Ο κ. Zou Xiaoli Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην οποία παραβρέθηκαν ανώτατοι λειτουργοί του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού ανέφερε πως η εδώ και καιρό πολυαναμενόμενη έναρξη απευθείας πτήσεων για κάλυψη του εν λόγω δρομολογίου στις 30 Σεπτεμβρίου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας ως κύριου μεταφορικού κόμβου, καθώς και ως ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προορισμού για τους Κινέζους τουρίστες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, μιλώντας στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua είπε πως «είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι καλωσορίζοντας τα απευθείας δρομολόγια πτήσεων μεταξύ Πεκίνου και Αθηνών. Είναι ένα όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα και έχουμε υψηλότατες προσδοκίες στην ανάπτυξη των των Σινο-ελληνικών σχέσεων». Εν τω μεταξύ ο Γενικός Διευθυντής της Air China στην Αθήνα, κ. Qiao Shuwen, , εξέφρασε την αισιοδοξία του, προσθέτοντας πως χάρη σε αυτή την κομβικής σημασίας απόφαση ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα αναμένεται να διπλασιασθεί στο προσεχές διάστημα, προσθέτοντας πως «θα επιθυμούσαμε να φέρουμε και περισσότερους Έλληνες στην Κίνα… αυτός είναι ο στόχος μας», ανέφερε με τη σειρά του στο Xinhua. Εξάλλου, ο Κινέζος Πρέσβης εξέφρασε την πρόθεση της Κινεζικής κυβέρνησης να συνεχίσει τον κύκλο των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ειδήμονες του χώρου των αεροπορικών μεταφορών αναφέρουν ότι η Air China ενδέχεται στο άμεσο μέλλον να προσθέσει επιπλέον πτήσεις προς Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα, είχε ανακοινώσει την έναρξη των επικείμενων απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο του δεύτερου Φόρουμ Πόλεων Ελλάδας και Κίνας και στο Belt and Road Forum (BRF) για την διεθνή συνεργασία, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς από αρχαιοτάτων ετών δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.