Η Αθήνα συγκαταλέγεται στο Top 10 των MICE προορισμών για το 2017

Η Αθήνα συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 κορυφαίων «meeting and incentive» (συνάντησης και κινήτρων) προορισμών ανά την υφήλιο, σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Δείκτη Προορισμού 2017 ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Global DMC Partners, το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο ανεξάρτητων Εταιρειών Διαχείρισης Προορισμού (DMCs). Ως τομέας M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences, Exibitions) αναφέρεται ο τουρισμός που συμπεριλαμβάνει, επαγγελματικές συναντήσεις, συνέδρια, εκθέσεις, τουρισμό κινήτρων. 

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν με βάση πάνω από 700 συναντήσεις και κίνητρα που λειτουργούν το 2017 σε πάνω από 500 προορισμούς που αντιπροσωπεύει η Global DMC Partners.

Το Μεξικό (Cabo & Riviera Maya) φιγουράρει πρώτο στη λίστα των 10 κορυφαίων διεθνών προορισμών, ακολουθούμενο από την Ιταλία (Ρώμη) στη δεύτερη θέση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι) στην τρίτη θέση, η Μπαχάμες στην τέταρτη και η Ελλάδα (Αθήνα) να βρίσκεται στην πέμπτη θέση . Η Ισπανία (Βαρκελώνη + Μαδρίτη) βρίσκεται στην έκτη θέση, η Γαλλία (Παρίσι) στην έβδομη θέση και η Κόστα Ρίκα στην έβδομη θέση. Η λίστα του top 10 κλείνει τέλος με την Αυστρία (Βιέννη) και την Ελβετία.

«Οι επαγγελματικές συναντήσεις, τα ταξίδια κινήτρων, τα συνέδρια και λοιπές μορφές οργανωμένου επαγγελματικού τουρισμού, έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία. Συμβάλλουν στη διευκόλυνση των πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπιδράσεων για την οικοδόμηση ισχυρότερων και πιο κερδοφόρων επιχειρηματικών σχέσεων και συμβάλλουν σημαντικά στις τοπικές οικονομίες και στη βιωσιμότητά τους» , δήλωσε η Πρόεδρος της Global DMC Partners DMC Catherine Chaulet.

Η Catherine Chaulet πρόσθεσε πως «Πολλοί από τους προορισμούς του Δείκτη για το 2017 οι οποίοι αναφέρθηκαν εδώ ήταν δημοφιλείς για συναντήσεις κατά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπάρχουν μερικοί προορισμοί που είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βλέπουμε να ανεβαίνουν στις τάξεις, όπως το Κολοράντο, η Ελλάδα (Αθήνα), η Κόστα Ρίκα , η Ελβετία και το Cabo και η Riviera Maya στο Μεξικό».