Θεσσαλονίκη: Μια ξεχωριστή γειτονιά

«Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου» καλεί και φέτος τους γείτονες να μαγειρέψουν, να απομακρύνουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και να στολίσουν τα μπαλκόνια τους και το δρόμο, με μπαλόνια και κορδέλες. «Καλούμε τους Γείτονες και τους συγκατοίκους μας να συμμετάσχουν, κατεβαίνουμε με την καρέκλα μας και γιατί όχι και με το τραπεζάκι μας, και στρώνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο Τραπέζι για να απολαύσουμε το περίφημο Δείπνο μας, που θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα τελειώσει στις 00.00», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το thestival.gr το φετινό «μενού» περιλαμβάνει μουσικά σχήματα, παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, εικαστικές παρεμβάσεις από ομάδες καλλιτεχνών, έκθεση με χάρτες που ζωγράφισαν οι μαθητές της «Γειτονιάς», και άλλες μικρές ευφάνταστες εκπλήξεις, σε όλο το μήκος της Αλεξάνδρου Σβώλου.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν τα σχολεία της «Γειτονιάς» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, καλλιτεχνικές ομάδες και συλλογικότητες της πόλης.

«Στο κοινό μας τραπέζι τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας, μοιραζόμαστε το φαγητό μας, γινόμαστε μια πολύχρωμη γιρλάντα από ανθρώπους, που συνδέονται και συστήνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Ενώνουμε τις φωνές μας, τραγουδάμε, χορεύουμε στο αστικό μπαλέτο, μοιραζόμαστε επιθυμίες και όνειρα, βλέπουμε τη Γειτονιά που ζούμε με άλλη ματιά. Συνομιλούμε, συν-αισθανόμαστε, εκφράζουμε και ανταλλάσσουμε ελεύθερα ιδέες, συν-δημιουργούμε τον κοινό τόπο συνάντησης της ατομικότητας με τη συλλογική έκφραση. Με την συμμετοχή μας αλλάζουμε όλο αυτό το απρόσιτο που μας περικλείει και διεκδικούμε όλοι και όλες μαζί τον κοινό μας χώρο!», σημειώνει η «Γειτονιά».

Διασκέδαση στην περιοχή

La Enye Sangria

Κάτι καινούργιο ήρθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης!
Το “La enye” είναι η πρωτότυπη ιδέα των παιδιών από τη Βαλένθια που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και δημιούργησαν αυτό τον όμορφο χώρο που προσφέρει μοναδικές μεσογειακές γεύσεις.

Τοσίτσα 5Α,Θεσσαλονίκη
6948633202
laenyebar@gmail.com


Ουζερί - Tσιπουράδικο Ψαρού  ποικιλία

Ουζερί - Tσιπουράδικο Ψαρού στη Θεσσαλονίκη για ψάρι, ουζομεζέδες κι άλλα γευστικά εδέσματα!...

Μυκόνου 10 & Μαραθώνος, 546 38, Κάτω Τούμπα
2314028151
vana.1984@hotmail.com