Νέα άνθιση στον τουρισμό πολυτελείας με αύξηση κατά 10% καταγράφει η Ελλάδα

Τελευταίως ο πολυτελής τουρισμός, ο λεγόμενος και υψηλών βαλαντίων, γνωρίζει μια νέα περίοδο άνθησης στην Ελλάδα, εκτινασσόμενος ανοδικά κατά 10%, ενώ εκ παραλλήλου και οι αντίστοιχου επιπέδου επενδύσεις στον τομέα αναπτύσσονται περαιτέρω, σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Η κα Κουντουρά δήλωσε στον 104,9 FM του πρακτορείου ειδήσεων Αθηνών ότι είχαν υποβληθεί συνολικά 142 αιτήσεις χορήγησης άδειας για νέα και υπάρχοντα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων με περισσότερα από 300 κρεβάτια, ειδικά έργα τουριστικής υποδομής και τρία πολυτελή τουριστικά θέρετρα προς την υπηρεσία «one-stop-shop» EFPATE του Υπουργείου κατά την διάρκεια του 2016. Επίσης, η Υπουργός προσέθεσε πως ήδη μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους είχαν υποβληθεί 251 προτάσεις για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στο νομοσχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας.

Η κα Κουντουρά τόνισε επίσης ότι παράλληλα με την τάση η Ελλάδα να προσελκύει τουρίστες από αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η Κίνα, η Μέση Ανατολή, και η Ινδία, αυτή η τάση συνοδεύεται και με ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών όπως είναι η Γερμανία, η Βρετανία, η Πολωνία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

«Ο τουρισμός πολυτελείας γνώρισε αύξηση κατά 10%», ανέφερε, προσθέτοντας πως η Ελλάδα προσελκύει περισσότερους τουρίστες οι οποίοι ξοδεύουν περισσότερα, επιλέγοντας ξενοδοχειακές μονάδες των τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Επιπλέον η Υπουργός ανέφερε πως ο θεματικός τουρισμός αλλά και η στροφή προς αναδυόμενες αγορές αποτελούν εργαλεία επέκτασης της τουριστικής σεζόν, η οποία την περσινή χρονιά είχε ήδη ξεκινήσει από τον Απρίλιο και διήρκεσε μέχρι και τον Νοέμβριο, καθώς οι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος ήταν «οι καλύτεροι όλων των εποχών» συγκριτικά με παρελθόντα έτη, με πολύ υψηλά επίπεδα πληρότητας στις τουριστικές μονάδες.

Η κα Κουντουρά έκανε εκτενή αναφορά στην βόρεια Ελλάδα και την συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, αναφέροντας πως πλέον συνδέονται με περισσότερους προορισμούς και συνεχώς προσελκύουν όλο και περισσότερους τουρίστες.

Η κα Κουντουρά ανεφέρθη και στις ενέργειες του Υπουργείου της αναφορικά με την προσέλκυση περισσοτέρων πτήσεων μέσω διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με μεταφορείς χαμηλού κόστους, εταιρείες charter και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι υπενοικιάζουν και φέρνουν δικά τους αεροσκάφη από Βαλκάνια, Ρωσία, Γερμανία, Ολλανδία, και Γαλλία, αγορές οι οποίες κατά το παρελθόν δεν απέφεραν τόσο μεγάλους αριθμούς τουριστών σε περιοχές της βορείου Ελλάδος.

«Προχωρήσαμε σε συμφωνίες για πτήσεις από Βρετανία προς Σάμο και συνδέσαμε την Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήσεις, όχι μόνο με πρωτεύουσες, αλλά και με άλλες πόλεις», ανέφερε η Υπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας πως οι νέες διεθνείς πτήσεις προς την Ελλάδα αυτή την χρονιά ανέρχονται σε περίπου 2.000. «Πιστεύω πως αυτές οι νέες πτήσεις θα συνεισφέρουν αυξημένα κέρδη σε κάθε επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά η κα Κουντουρά.