Το πιο βρώμικο σημείο σε ένα αεροδρόμιο!!

Και όμως….Οι τουαλέτες δεν είναι το πιο βρώμικο σημείο σε ένα αεροδρόμιο!!!!

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ που ειδικεύονται στις πανδημίες,

είχαν μια απορία για το ποιο από όλα αυτά τα μέρη ενός αεροδρομίου, όπου περνούν καθημερινά πόσοι και πόσοι άνθρωποι, είναι τελικά και το πιο βρώμικο, για αυτό και αποφάσισαν να το μελετήσουν το πράγμα και να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα.

Κι εκεί που περιμένουμε όλοι να ακούσουμε τις τουαλέτες, ή τους κάδους, ή έστω το χώρο αναμονής όπου άλλοι απλώνονται με τα πράγματά τους, άλλοι τρώνε κι άλλοι κοιμούνται, μας λένε ότι όλα αυτά τα σημεία είναι πεντακάθαρα (εντάξει, δεν το είπαν ακριβώς έτσι) σε σχέση με το πλαστικό δοχείο που μας δίνεται για να βάλουμε μέσα τα πράγματά μας, όταν περνάμε από έλεγχο. Με άλλα λόγια, στο σακκίδιό σου, από τη στιγμή που περνάει από τον έλεγχο και έπειτα, ξεκινάει τρελό πάρτι μικροβίων!

Πλέον, δεν κουβαλάς μόνο αυτά που πήρες από το σπίτι…

Πιο συγκεκριμένα,το πλαστικό δοχείο που χρησιμοποιείται στον έλεγχο είναι γεμάτο μικρόβια και ιούς, ικανά να σου προκαλέσουν ένα κοινό κρυολόγημα ή ακόμα κάποια ίωση.

Η έρευνα, για να αποδειχθεί ο ένοχος των αεροδρομίων, έγινε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου εξετάστηκαν οι συνήθεις ύποπτοι (σκάλες, WC, έλεγχος διαβατηρίων, χώρος για τα παιδιά). Ευτυχώς, ο πιο κοινός ιός που βρέθηκε στα σημεία που εξέτασαν οι ειδικοί ήταν το εκείνος του απλού κρυολογήματος.